T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Bahriye İlkokulu

TARİHÇE

BAHRİYE İLKOKULU            

             Okulumuz Turgut Türkalp Mahallesi 79042 Sokakta bulunmakta olup bir dönüm arazi üzerine inşa edilmiştir. Akdeniz Çıkarma Filosu Subay ve Astsubay Eşleri Derneğince ve Komodor Albay Mehmet PEPE tarafından inşaat malzemeleri sağlanarak zamanın belediye başkanı Okan MERZECİ tarafından bir müteahhit görevlendirilerek 7(yedi)  derslikli olarak inşa edilmiştir. Okulun Milli Eğitim Bakanlığına teslim tarihi 14.08.1987’dir. Okulun eğitim-öğretime başlaması aynı tarihte dönemin valisi Sabahattin ÇAKMAKOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Osman GENÇ ve Akdeniz Bölge Çıkarma Filosu Komutanı tarafından yapılan açılış töreni ile olmuştur. Bahriye İlkokulu adıyla eğitim öğretime başlayan okulumuza,  1989 yılında İl Özel İdare Müdürlüğünce  11(on bir) derslik ilave edilmiş  ve böylece okula ortaokul bölümü de eklenmiştir. Bu tarihten sonra okulumuz  3 Ocak Ortaokulu ve Bahriye İlkokulu adını almıştır. 

             1990 -1991 Eğitim Öğretim yılında ilköğretim uygulamasına geçilmesiyle Bahriye İlkokulu ve 3 Ocak Ortaokulu birleştirilerek Bahriye İlköğretim Okulu adını almıştır. Mersin’de ilk defa pilot ilköğretim uygulaması Bahriye İlköğretim Okulu ile başlamıştır. 1999 yılında yapılan ek bina ile subay ve astsubay eşlerinin yaptırmış olduğu 5(beş) derslikli bina ortadan kaldırılarak okulun sahası genişletilmiştir. 1999 yılında ek binanın yapılması ile normal eğitime geçilmiştir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı başında zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla iki bina olan okulun büyük binası Bahriye İlkokulu küçük olan bina ise Bahriye Ortaokulu olmuştur. Okulumuz Bahriye İlkokulu 20 Derslik, 1 Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcısı odası, 2 Rehber Öğretmen Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 Memur Odası, 1 Okul Aile birliği Odası, 1 ingilizce odası,  1 toplantı salonu, 1 Arşiv odasına sahiptir. Okul bahçesi içerisinde Voleybol, Basketbol ve Futbol tesisleri bulunmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 25 öğretmen ve 1 hizmetli görev yapmaktadır.        

            OKULA ÖZEL BİR İSİM VERİLMİŞSE; VERİLİŞ AMACI: Okulumuz, Akdeniz çıkarma Filosu Subay ve Astsubay Eşleri Derneğinin yardımları ve Komodor Albay Mehmet PEPE tarafından inşaat malzemelerinin sağlanmasından dolayı Bahriye adını almıştır.           

            OKULUN ÖZELLİKLERİ: Okulumuz zorunlu öğrenim çağındaki çocukların 1-4. sınıflarına yönelik eğitim-öğretim vermektedir. Okulumuz öğrencilerinin ve çevremizin sosyal yönlerinin geliştirilmesi açısından her yıl geleneksel olarak okulumuz bahçesinde mahalle muhtarı ve belediyenin katkıları ile şenlikler düzenlemekte; kermes, tiyatro ve benzeri çalışmalar yapılmaktadır.

            Okulumuzda Okul Gelişim Yönetimi Ekibi oluşturulmuş; eğitim ve öğretimde Okul-Öğrenci-Veli işbirliği eğitim politikamız olmuştur.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.09.2016 - Güncelleme: 23.02.2024 17:16 - Görüntülenme: 1281
  Beğen | 3  kişi beğendi